4 verschillende categorieën

Campers kun je indelen in vier verschillende categorieën gelet op de opbouw en indeling. Elke categorie biedt hun eigen vorm van luxe en comfort aan. Zo bestaat er een alkoof, een half-integraal, een integraal en een buscamper. Het is dan ook belangrijk om eens na te denken over welk type bij u past en wat u juist nodig hebt. 

grote camper, luxe camper, beschikbare camper zomervakantie, meivakantie, voorseizoen, naseizoen

Alkoof

Een alkoof camper beschikt over een ruime slaapkamer boven in de cabine. Er is ruimte voor 2 volwassenen om comfortabel in te slapen. Hierdoor ontstaat extra ruimte in het leefgedeelte van de camper. Een alkoof-camper is ideaal voor een (groter) gezin inclusief 4 tot wel 6 zit- en slaapplaatsen.

 

 

 

 

Half-integraal of semi-integraal

Bij een semi-integrale camper is de ruimte boven de cabine beperkt tot een kleine opslagruimte. Hierdoor is de luchtweerstand kleiner en is de camper lager dan een alkoof. Sommige campers hebben een hefbed boven de dinette, of is de dinette om te bouwen naar een bed. Standaard zijn deze campers voorzien van 2 tot 4 zit- en slaapplaatsen.

 

 

Integraal

De integraal-camper vormt één geheel (er is geen ruimte boven de cabine). Door deze opbouw is de luchtweerstand enorm klein wat gunstig is voor het brandstofverbruik. Er komt extra leefruimte vrij doordat de bestuurderscabine geheel geïntegreerd is in de zithoek. De integraal is meestal voorzien van een hefbed boven de bestuurder. Deze campers zijn vaak luxueuzer ingericht, waardoor ze ook duurder zijn dan de andere modellen.

 

Buscamper

Bij een buscamper wordt de origineel carrosserie van de bestelwagen behouden. Binnenin is deze volledig ingericht om in te kamperen. Je kan hier alle faciliteiten van een grote camper in terugvinden, alleen iets compacter. Voordeel van dit types campers in het parkeergemak. Ook zijn deze ideaal voor dagelijks gebruik. De buscamper is meestal geschikt voor 2 tot 3 personen.